Reklame:

VIDEO: BMW tager vanvittigt patent – “Et tryk på knappen er nok”

Det tyske bilmærke har taget patent på noget, der mest af alt minder om noget, vi kun ser i sci-fi-film. 

Den bayerske bilproducent BMW har taget ikke bare ét men hele to patenter på noget, som vil give ordet billakering en helt ny betydning.

Af begge patenter fremgår det, at BMW har opfundet en helt særlig type folie, som kan lægges ud over både interiør- og eksteriørdele.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Med ét tryk på én knap vil folien få hele bilen, som det sidder på, til at skifte farve. Det ene patent beskriver et materiale lavet af ‘elektronisk papir’. Mere konkret et papir lavet af millioner af mikroskopiske partikler.

De partikler, skriver BMW, er til gengæld i stand til at skifte bilens farve, lige så snart de udsættes for elektrisk ladning.

LÆS OGSÅ: Direktør er ikke tvivl: Disse bilister SKAL betale mere i grøn afgift, så vi kan få flere elbiler

Det andet patent er forskellige metoder, BMW har tænkt sig at benytte for at få bilerne pakket ind i filmen. Af samme patent fremgår det, hvordan BMW har tænkt sig at gøre filmen modstandsdygtigt over for skader. Eksempelvis stenslag.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Det er endnu uvist, hvornår BMW har tænkt at sende filmen ‘på markedet’. Men ifølge Carbuzz er tyskerne allerede så langt fremme med teknologien, at det ikke er noget problem at masseproducere den patenterede type folie.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?