Reklame:

Direktør er ikke tvivl: Disse bilister SKAL betale mere i grøn afgift, så vi kan få flere elbiler

Direktør for DI Bilbranchen er ikke bare bekymret, for at danskerne mister interessen for elbiler. Han foreslår også, at diesel-og benzinbil-ejere skal betale for flere elbiler. 

Thomas Møller Sørensen, der branchedirektør i DI Bilbranchen, er så bekymret for elbilernes overlevelse på de danske veje, at han nu vil have diesel- og benzinbil-ejere til at betale for en redningsplanke til elbilen.

Desuden er det nødvendigt, at politikerne på Christiansborg fastfryser afgifterne for elbiler på 2023-niveau. Det fortalte direktøren for nylig i et interview med Motor-magasinet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men Danmarks 2,6 millioner diesel-og benzin-bilister skal også betale for elbilerne, mener direktøren som vil have, at der kører en million rene elbiler rundt i Danmark i 2030.

Det skriver Finans.

LÆS OGSÅ: Audi genopliver glemt bilmærke – laver helt ny udgave af legendarisk model

Den 1 million elbiler er langt flere, end et politisk flertal på Christiansborg har som målsætning. Og derfor skal diesel- og benzin-ejerne betale mere i periodiske afgifter. Det samme skal elbiler-ejerne i øvrigt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

For alle uanset biltype stiger de periodiske afgifter dog voldsomt frem mod 2026. Læs mere om hvordan det rammer dig og din bil her.

Men for de bilister, der vælger en elbil, skal den være billigere at købe, mener Thomas Møller Sørensen.

Der er dog grænser for, hvor billigt DI Bilbranchen synes, elbil-ejerne skal slippe. De skal nemlig ikke længere kunne få refusion af strømmen fra hjemmeladere. Og så skal der betales periodiske afgifter, efter hvor energieffektiv hver elbil-model er.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det vil samlet set gøre elbilen dyrere at eje. Alligevel mener Thomas Møller Sørensen, at det er den rigtige vej at gå.

Samme holdning har hans direktør-kollega hos De Danske Bilimportører Mads Rørvig. Læs mere om det her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?