Verdens mest solgte bil runder vild milepæl


Toyota Corolla har tjent børnefamilier såvel som vundet rallymesterskaber – alligevel er det ikke hver dag, at bil nummer 50 millioner triller af samlebåndet.

Må man fejrer det, når man har solgt 50 millioner biler? Altså af én og samme model fordelt på 12 generationer og 55 år i produktion? Ja, man må!

Alene i Danmark har Toyota sendt over 220.000 Corolla’er på vejene, siden bilen kom til landet i 1967. Det oplyser importøren.

Det er lidt af en præstation, og måske derfor har Toyota holdt fast i navnet hele vejen. Og ja, så var der lige en afstikker på 12 år, hvor japanerne troede, Corolla’en skulle hedde Auris på visse markeder – bl.a. her i Danmark – men i 2019 gjorde navnet comeback.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Danskernes favorit Corolla-år var 1986. Foto: Toyota.

I det første år på dansk asfalt solgte Toyota 137 Corolla’er, bare et årti senere i 1976 var 9.000 nye Corolla-biler udstyret med danske nummerplader.

Set med danske øjne skal vi dog lidt længere frem i tiden for at finde den største sællert. I 1986 var Corolla på sin femte generation, og de danske bilkøbere var vilde med bilen. Faktisk så meget at Toyota solgte over 15.000 eksemplarer af modellen det år alene.

En dansker skriver rallyhistorie i modellen
Og så er der selvfølgelig hele modellens rallyhistorien. Som faktisk også har dansk islæt. I 1999 når Toyota et højdepunkt, da man vinder WRC-titlen med en Corolla. Bilen var en hårdtpumpet udgave af en ottende generations Corolla. Den havde seks sekventielle gear, firehjulstræk og Carlos Sainz Sr. som chauffør.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Danmarks mest succesfulde rallykører til dato, Henrik Lundgaard, kørte også med i mesterskabet i en WRC-Corolla. Det gjorde han for Toyota Castrol Team Denmark.

Tillykke Toyota.

12. og seneste Corolla kom til Danmark i 2019. Foto: Toyota
Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk