Vejkryds ingen kan bruge kostede 440 millioner kroner

Dette vejkryds i England blev bygget for flere år siden, men det er stadig ikke forbundet til en eneste vej. 

Dette vejkryds i England blev bygget for flere år siden, men det er stadig ikke forbundet til en eneste vej. 

Et vejkryds på den britiske motorvej M49 nær byen Bristol har cirkuleret i landets nyhedsmedier de seneste år. Krydset skaber nemlig større og større forundring.

For selvom det kostede 50 millioner pund svarende til 440 millioner danske kroner at få arbejdet udført, og krydset stod færdigasfalteret tilbage i 2019, er det stadig ikke forbundet til ene eneste strækning af motorvejen. Hvilket betyder, at bilisterne ikke kan bruge vejene.

LÆS OGSÅ: Råd: Prisen på diesel i Danmark skal stige – NU!Den langvarige forsinkelse er da også årsag til stor frustration blandt lokalbefolkningen i Bristol. Flere har forsøgt at råbe lokale myndigheder op, for at få svar på hvad der sker med vejen. Men end ikke ved at gå til medierne har man kunnet få hjælp. Svarende udebliver simpelthen.

Ingen kan svare
Det var i sin tid planen, at det stort anlagt vejkryds på M49 skulle gøre det nemmere for store virksomheder i området at komme frem og tilbage med deres vare. I området har virksomheder som Amazon og supermarkedskæderne Tesco og Lidl nemlig adresser.

Den larmende stilhed har ifølge flere medier fået mange hundrede personer blandt lokalbefolkningen til at spekulere på, om vejkrydset nogensinde bliver forbundet til motorvejen.

Endnu kan ingen nemlig pege på årsagen til, at projektet bliver forsinket gang på gang. Nogle peger dog på, at det skyldes en blanding af manglen på materialer og corona-pandemien, som i England lige nu betyder en alvorlig mangel på bl.a. lastbilchauffører.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk