Annonce:

Undersøgelse: Elbiler er markant dyrere at forsikre end fossilbiler

For første gang nogensinde overstiger salget af elbiler nu salget af benzin- og dieselbiler. Men denne fremgang har en økonomisk bagside, da elbiler medfører højere omkostninger til både reparation og forsikring.

Ifølge F&P er reparationer af elbiler op til 30 procent dyrere sammenlignet med fossilbiler. Gennemsnitligt koster det 15.300 kr. at reparere en elbil, mens en nyere benzinbil beløber sig til 11.700 kr.

Bemærkelsesværdigt er det også, at Tesla-modeller er blandt de elbiler med de dyreste reparationer. En Tesla Model 3 har en gennemsnitlig reparationsregning på næsten 14.800 kr., mens en Tesla Model Y løber op i over 16.400 kr.

En undersøgelse fra Samlino viser, at elbiler har 38% flere skader sammenlignet med fossilbiler. Ifølge Mads Bukholt fra Samlino skyldes dette primært elbilernes tendens til ‘hovsa-skader’, som opstår på grund af pludselige accelerationer fra deres kraftige motorer.

Undersøgelse: Elbiler er markant dyrere at forsikre end fossilbiler

Og netop af den årsag er det markant dyrere at forsikre en elbil. Undersøgelsen afslørede også, at det i gennemsnit koster 1.716 kr. mere at forsikre en elbil end en fossilbil. Jo kraftigere og hurtigere en bil er, desto højere bliver forsikringspræmien – måske ikke overraskende.

Desuden er der betydelige variationer i forsikringspriserne mellem elbiler og fossilbiler på tværs af landets regioner. Derfor er det vigtigt at vælge den rette bilforsikring, som ikke er for dyr – men som samtidig stadig dækker fornuftigt.

Lad os hjælpe dig med at finde den bedste og mest overkommelige bilforsikring. Klik nedenfor for at komme i gang:

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!

Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler