Lars er blevet professor i et vildt stykke dansk bilhistorie

Foto: facebook.com/ROMU (PR)

Mellem 1919 og 1966 samlede Ford biler i Danmark. En af dem, der ved allermest om det, er Lars Kjølhede Christensen.

Lars Kjølhede Christensen er museumsinspektør og seniorforsker. Men nu kan han også kalde sig professor – eller helt konkret dr.phil – efter at have forsvaret sin doktordisputats “Between Denmark and Detroit – Ford Motor Company A/S and the Transformation of Fordism 1919-1966”.

Det skete på Det Humanistiske Fakultet ved Københavns Universitet, oplyser museumskoncernen Romu på Facebook.

Reklameblok:LÆS OGSÅ: Dansk storby vil smide bilerne ud – “Det er voldsomt” siger politiker

Selvom det efterhånden er en menneskealder siden, Ford faktisk byggede biler i Danmark, er der altså stadig nogen der husker noget om det. Blandt andre den nyudklækkede professor.

Fabrikken lå i Sydhavnen i København. Inden Ford drejede den danske nøgle om, blev der bygget 325.482 biler. Mange af dem Model T. Fra hovedstaden blev de fleste biler eksporteret videre til det østlige Europa. Nogle biler blev dog også sendt til Norge.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Det var blandt andet den geografiske placering og den danske regerings daværende toldpolitik, der i sin tid overbeviste Ford om at bygge biler her.

Til de nysgerrige kan vi oplyse, at Lars Kjølhede Christensens doktordisputats også fås i bogform.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk