Kendt fra DR-program – nu er bilforhandler gået konkurs igen

Screendump fra DR-programmet 'Kontant - brugte biler og brudt løfter'

En bilforhandler, hvis tvivlsomme forretningsmetoder blev afsløret i bedste sendetid på DR, er gået konkurs igen.


Tilbage i januar afdækkede DR-programmet ‘Kontant: Brugte biler og brudte løfter’, hvordan bilforhandler Erik Ostenfeldt Jensen drev forretning med nogle højst tvivlsomme metoder. Efterfølgende kaldte Erik Ostenfeldt Jensen DR-programmet for løgn.

Alligevel endte forretningen Komissionsbiler.dk med at gå konkurs i marts. Og nu er det samme sket med bilforhandlerens andet selskab, Dansk Bilauktion. Det afslører et kig i CVR-registeret.

LÆS OGSÅ: Blev kritiseret for at køre 417 km/t på Autobahn – “Derfor gjorde jeg det”

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ifølge det offentlige selskabsregister blev Dansk Bilauktion meldt som værende ‘under tvangsopløsning’ tilbage i august. Og nu er det altså helt slut.

I DR-programmet stod flere kunder frem, og fortalte hvordan Erik Ostenfeldt Jensen havde snydt dem i bilhandler, som han havde udført på deres vegne – de såkaldte kommissionssalg.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Kontant bad Kim Østergaard, der er professor på CBS og ekspert i kommissionshandel, om at se på firmaets forretningsmetoder. Og professoren var ikke tvivl, om at det var bedrageri.

Kaldte sig Danmarks mest kendte 
Før afsløringerne var Erik Ostenfeldt Jensen særdeles aktiv på de sociale medier. På Facebook kaldte han sig blandt andet “Danmarks nok mest kendte kommissionssælger”. Kort efter DR-programmet blev sendt, beskrev Erik Ostenfeldt Jensen i et Facebook-opslag hele udsendelsen som løgn. Ligesom han truede DR med at klage til pressenævnet.

Men han gik også efter sine tidligere kunder. De kunne bl.a. fortælle DR, hvordan Erik Ostenfeldt Jensen sendte dem “bøder” for at skrive falske anmeldelser på Trustpilot. Noget Kontant faktisk afslørede Erik Ostenfeldt Jensen i selv at gøre.

Erik Ostenfeldt Jensens Facebook-opslag blev hurtigt slettet igen. I den efterfølgende tid forsøgte Kommissionsbiler.dk at undgå kritik ved at lukke kommentarsporet på sine sociale medier. Siden forsvandt firmaets profiler et efter et på både Facebook og Instagram.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk