Annonce:

Tyskland forbyder populære bildæk til oktober

Tyskland er godt i gang indfase et forbud mod en type af bildæk der sådan set ikke har været i produktion siden 2017.

Mange af disse dæk findes stadig. Men industrien stoppede med at anvende den såkaldte ‘M+S’-markering på dæk allerede i 2017.

Derfor burde det ikke være muligt for mange at købe de nye dæk, på grund af deres garanterede høje alder. Dog er det ingen garanti for, at dækkene ikke findes derude.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Nu indfører Tyskland dog et forbud. Fra oktober 2024 vil dæk med ‘M+S’-markeringen ikke længere være tilladt, hverken som nye eller brugte.

Det skriver Autobild.

LÆS OGSÅ: Bilmærke fyrer chef og lukker næsten ned i Danmark

Dækproducenterne brugte tidligere markeringen internt til at beskrive et vinter/helårsdæk, som er velegnet til ‘mudder og sne’. Men den ordning er man gået væk fra.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Tyskland vil nu indføre et forbud, som de facto umuliggør, at symbolet optræder på nye dæk.

Fremover må dækproducenterne kun anvende det lille bjerg- og snefnugssymbol på vinterdæk. Det er i hvert fald nødvendigt, hvis disse skal være lovlige til brug på veje.

Bilister, der har ‘M+S’-dæk liggende i garagen, skal også overveje, om det er besværet værd at montere dem. Særligt hvis en tur til Tyskland er planlagt.

Ifølge Autobild kan det for eksempel medføre bøder på op til 120 euro, svarende til 895 kroner, at blive taget i en bil med ‘M+S’-dæk efter oktober 2024. Bøden er størst i tilfælde af ulykker.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Den nye lovgivning kan betyde, at forsikringsselskaberne nægter at dække skader på biler med de ukorrekte og snart ulovlige dæk.

I Tyskland anses det for at være groft uagtsomt at blive taget med de forkerte dæk på i tilfælde af en ulykke, især om vinteren.

Det er dog ikke kun Tyskland, hvor myndighederne slår hårdt ned på ‘glemsomme’ bilister. Tidligere i år fik en dansker frakendt sin førerret i Norge, fordi vedkommende blev stoppet med sommerdæk på. Læs mere om det her.

Læs mere om forholdene på de danske veje og internationale lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler