Toyota har produceret 50 millioner Corolla’er – fejrer det med manga-serie


Toyota har sendt 50 millioner Corolla’er på gaden. Nu fortæller mærket modellens historie i en række tegneserier.

Sidste år rundede Toyota noget af en milepæl. Mærket Corolla-model er nemlig trillet af samlebåndet 50 millioner gange. Hvilket gør modellen til en af de mest populære i verdens historien. Og det lader Toyota ikke gå ubemærket hen.

I hvert fald ikke hvis du kan japansk.

I en serie af manga-tegneserier, som er udgivet online, fortæller Toyota historien om modellen. Helt fra starten i 1966 og til nu. Hver historie er illustreret i den særlige japanske tegnestil, manga, og inspireret af billeder som Corolla-ejere har sendt ind til Toyota.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Vi bemærker, at en en side er dedikeret til 80’erne. Her fortælles historien om en mand, der er besat af sin AE86 og racerløb.

Historierne er alle skrevet på japansk, hvilket gør dem noget udfordrende at forstå. Altså medmindre man kan japansk. Men bare billederne er nok i sig selv, synes vi.

Hvad skal der så ske med Corolla’en de næste 50 år? Tjo.. vi ved, at Toyota snart er klar med en GR-udgave af bilen. Den får manuelt gear, benzinmotor 300 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Resten? Ja, det må fremtiden vise.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk