Toyota GR86 får kun to år i Europa

Det er såmænd ikke fordi, at den 2,4-liters boksermotor ikke kan leve op til kravene. Det er mere sikkerheden, der er et problem i GR86.

Det er såmænd ikke fordi, at den 2,4-liters boksermotor ikke kan leve op til kravene. Det er mere sikkerheden, der gør bilen til et kort bekendtskab.

Den nye Toyota GR86 kommer til Danmark i løbet af sommeren næste år. Men den bliver ikke ret længe. Det bekræftede japanerne selv i denne uge.

Bilen vil ganske enkelt ikke kunne leve op til de nye sikkerhedskrav, som er på vej ind på det europæiske bilmarked. I hvert fald ikke uden at Toyota foretager ‘signifikante’ ændringer på bilen.

Og det har japanerne ikke tænkt sig.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:– Vi vurderer, at bilen er god, og at den er nødvendig for Toyotas image i Europa. Vi har en lille, men meget passioneret gruppe der, som går op i biler som GR86, siger Toyotas vicepræsident Tom Fux til Autocar.

– Til sidst besluttede vi, at det er vigtigt at få bilen til Europa, og selvom det betyder, at vi er nødt til at stoppe salget, fordi GR86 ikke opfylder fremtidige sikkerhedskrav, uddyber vicepræsidenten.

Det er endnu uklart, hvor meget GR86 kommer til at koste. I Danmark kostede dens forgænger GT86 kostede fra 539.000 kroner, da den dukkede op på dansk asfalt i 2012.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:
Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk