Topfarten er 8 km/t – alligevel koster denne Ford GT 3 millioner kr.


Prototypen her skyder en latterlig lav topfart, og så må den faktisk ikke engang køre på vejene.

Stelnummer 00004 er en ret speciel sag. Det er nemlig det karosseri, Ford-toppen gav grønt lys, da fabrikken stod foran begyndelsen til produktion af Ford GT i 00’erne.

Historisk set er bilen altså ret imponerende, men det bliver så også ved det. For det her ligner godt nok en rasende hurtig amerikaner med brølende V8’er. Og ja, den 5,4-liters kompressorfodret V8-motor er på plads.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men den er stærkt begrænset i sin kunnen. Faktisk er topfarten yderst beskedne 8 kilometer i timen. Alligevel har Ford’en både sekstrins gearkasse og et spærredifferentiale. Forstå det hvem der kan.

Ny, gammel bil til vanvittigt mange penge
Endnu mere besynderligt bliver det af, at det kan dokumenteres, at bilen har kørt 1.212 mil svarende til 1.950 kilometer. Testbilen er heldigvis ‘kun’ begrænset af et stykke software, som kan fjernes igen.

Ses vi til Auto Show?


Og er man lidt frisk, slår man selvfølgelig til. Pris 500.000 dollars eller 3.1 millioner danske kroner. Men så får du også en GT med et helt specielt udstødningssystemer, en Carroll Shelby-signatur og andre pre-produktions goodies, som ingen anden GT har.

Altså det da ikke lige var for det faktum, at bilen allerede er solgt.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk