Top 10: Her får du flest hestekræfter for pengene

Har du også gået og forsøgt at regne ud, hvilken bil du skal vælge for at få allerflest hestekræfter for dine hårdt tjente håndører? Så er det om at se med her!

Har du også gået og forsøgt at regne ud, hvilken bil du skal vælge for at få allerflest hestekræfter for dine hårdt tjente håndøre? Så er det om at se med her!

Denne liste er sammensat af Bil Magasinets Emma Steensen på baggrund af tal fra Samlino. Hun har set på, hvor du egentlig henter flest hestekræfter henne, når det kommer til helt nye biler og deres pris i kroner og øre.

LÆS OGSÅ: Denne motor koster mere end Danmarks billigste bil

Ikke overraskende skal du i størstedelen at tilfældene over i en elbil. Selvom om der faktisk er en enkelt benzinbil imellem.Vi begynder med listens bundskraber, en Toyota.

Toyota RAV4 Plug-in
På listens 10. plads findes Toyota RAV4 Plug-in hybrid. Den står til en pris af 419.990,- og for den pris får du 306 hk, hvilket giver et resultat på regnestykket der hedder 1.373,- pr. hestekræft. Det er værd at huske på, at denne bil er en af de større og hestene har mange kilo at fordele sig på.

Har du også gået og forsøgt at regne ud, hvilken bil du skal vælge for at få allerflest hestekræfter for dine hårdt tjente håndøre? Så er det om at se med her!

9: Ford Mustang Mach-E
Et trin højere oppe på ranglisten findes Ford Mustang Mach-E, som bekendt er Fords bud på en moderne og elektrificeret Mustang. Du får den ikke for under 479.990 kr. Til gengæld kommer den med 351 hestekræfter, hvilket giver et resultat på 1.367,- pr. hest. Hvilket kun er en håndfuld småpenge mindre end for Toyotaen.

8: Hyundai Ioniq 5
På en ottendeplads ender Hyundai Ioniq 5, der udover at have udseendet med sig, altså også har lidt mere end en håndfuld hestekræfter. Nærmere bestemt ender den også med 306, præcis som Toyota RAV4 Plug-in, men prisen er mere overskuelig på 399.990,-. Derfor koster den kun 1.307,- pr hestekræft.


7: Tesla Model S
Hvis vi bevæger os endnu højere op på listen, finder vi sammenligningens første Tesla. Der er tale om Model S i Plaid-udgaven, som koster hele 1.231.412 kr. For den imponerende pris får du også et imponerende antal hestekræfter – faktisk hele 1.020 af slagsen. Derfor ender Model S, hvor den gør, med en pris på 1.207,- pr. elektrisk hest.

6: Kia EV6
Stormende ind på en sjetteplads kommer Kia EV6 Performance, der befinder sig i et noget mere overskueligt prisleje end den foregående Tesla. Prisen er sat til 374.900,- og for den sjat får du 325 hk med i pakken. Resultatet på det regnestykke bliver derfor 1.154,- pr. hestekræft.
5: Tesla Model X
Vi bevæger os hastigt tilbage til de øvre prislag, for næste på listen er endnu en Tesla. Her er det Model X Plaid, der er kommet på banen, og prisen på den er heller ikke for tøsedrenge. Den lyder nemlig på 1.151.412,- men du får også så mange hestekræfter, at du næsten kan dele ud af dem. 1.020 hk lige som i Model S og du ender med at have betalt 1.129,- for hver af dem.
Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre.