Tilbagekalder 70.000 biler: Koblingen kan eksplodere

Eksplosionsfaren kan allerede have ført til mindst en ulykke. I hvert fald som Jeep kender til.  

Selvom koblingen i 70.000 biler kan eksplodere, har Jeep stadig ikke fundet en løsning på det, mærket kalder for en konstruktionsfejl i kobling. Men konsekvensen er allerede taget. De mange biler – fordelt på modellerne Wrangler og Gladiator – skal tilbagekaldes.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Det viser dokumenter fra de amerikanske trafiksikkerhedsmyndigheder. Indtil videre drejer det sig kun om biler udstyret med manuelt gear. Biler, der kan være ramt af fejlen, er bygget mellem 2018 og 2023.

LÆS OGSÅ: Efter 20.000 fartbøder: Her smadrer vrede bilister stærekasser i stor stil

Eksplosionsfaren skyldes, at koblingspladen i de enkelte biler kan overophede. Noget som foreløbig kan have været skyld mindst én ulykke. Jeep har dog modtaget mange flere klager over problemet. Også fra kunder uden for USA.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Mærket fortæller, at man fra 14. april vil begynde at tilbagekalde biler. Tiden op til skal Jeep formentlig bruge på at finde en løsning på konstruktionsfejlen, da det ikke drejer sig om enkelte, defekte dele.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk