Efter 20.000 fartbøder: Her smadrer vrede bilister stærekasser i stor stil

Alene én af de opsatte stærekasser har betydet bøder til næsten 20.000 bilister. Og nu har mange af dem fået nok.

Det er surt at få en fartbøde. Men i den canadiske Toronto har bilister fået nok af byens 75 stærekasser. Politi og politikere har på det alene i februar kunnet notere sig, at flere af kameraerne er blevet ødelagt.

LÆS OGSÅ: Her forsvinder fotofælder – “Russerne bruger dem som droner”

Reklameblok:Opstanden mod de mange fotofælder kommer efter at byens borgmester John Tory fortalte, at man vil opsætte yderligere 25 kameraer. De ekstra ‘øjne i trafikken’ ville bringe antallet af fotofælder op på 75 i byen.

Men det vil en række af byens bilister altså ikke finde sig. Og i protest er mange af de nye kameraer allerede blevet smadret eller væltet. Det skriver BlogTO.

Også sket herhjemme
De mange nye fotofælder i Toronto er sat op i en relativ beskeden højde uden at være boltet fast til noget. Hvilket gør dem til nemme ofre for en ‘alternativ placering’. Andre bilister har taget spraymaling i brug, sådan så fotofælden ikke kan ‘se’ noget.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

På den måde bliver det altså umuligt at kradse bøder ind. På den anden side er færdselsloven i Danmark faktisk strengere. Blitzen i en canadisk fotofælde udløses nemlig først, når bilister kører 6 km/t over fartgrænsen. I Danmark er en usikkerhed på 4 km/t i nok.

HUSK OGSÅ: Du kan købe billet til Danmarks største bilmesse allerede nu og spare penge!

Apropos danske forhold er fotofælder herhjemme også blevet vandaliseret af vrede bilister. Og i Sverige kom det sidste år frem, at nogle bilister ligefrem stjæler fotofælderne. Svensk politi undersøgte bl.a, om russerne brugte kamera-teknologien i droner, som blev sendt til Ukraine for at angribe.

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk