Tesla er stødt på et virkeligt underligt problem i Indien

Tesla har stoppet salget af Model 3 i Indien. Bilen er simpelthen for lav til landets veje.

Af alle steder er Tesla nu stødt på, at deres Model 3 ikke kan køre på mange af Indiens veje. Bilen er simpelthen for lav. 

Inden en ny bil sendes på markedet, tester bilfabrikanterne deres biler for at se, om de enkelte modeller passer til landets veje. Eller det vil sige nogen gør.

For Tesla er stødt på et underligt problem i Indien. Deres Model 3 er simpelthen for lav til mange af landets veje. Derfor har Tesla indstillet salget af bilen. Landets mange vejbump er ganske enkelt for høje til bilen. Andre steder er vejene for dårlige, og i nogle landdistrikter mangler vejene helt.

Teslas egne undersøgelser viser, at Model 3 går på 160 af 200 vejbump, man kørte henover i, i landet. Model 3’eren har en frihøjde på 140 millimeter, men den skal altså være noget højere i Indien.De indiske myndigheder har også kigget resultaterne af undersøgelsen igennem. Og de har anbefalet amerikanerne at hæve frihøjde på Model 3 med yderligere 25 millimeter.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk