Teenager kørte 179 km/t – ville på McDonalds

En 17-årig norsk pige er blevet dømt for at køre 179 km/t i familiens Tesla, da hun ville på McDonalds. Veninden filmede farten undervejs.
Selvom speedometeret her viser 181 km/t, er den unge kvinde 'kun' dømt for at køre 179 km/t.

En 17-årig norsk pige er blevet dømt for at køre 179 km/t i familiens Tesla, da hun ville på McDonalds.

Tilbage i juni i år valgte en blot 17-årig pige at blæse på en hastighedsbegrænsningen i en 80-zone. I stedte fløj hun derudaf i sin families Tesla med op til 179 km/t.

Det er den meget unge bilist i hvert fald netop dømt for ved en norsk domstol. Det skriver det norske medie VG.

Det var dog i første omgang ikke politiet, der fik stoppet den unge kvinde. I stedet måtte hun se sig fældet af en veninde som sad ved siden af og filmede kørslen med sin mobiltelefon.LÆS OGSÅ: Dodge søger en burnout-chef – er det dig?

Mobilens kamera pegede nemlig direkte mod Tesla’ens speedometer. Den video fik politiet også nys om, og det endte med, at de fik fat i den 17-årige efter en måneds tid.

Ville vise sig frem
I retten forklarede teenageren, at hun var alene hjemme, og at hun ville vise sig frem overfor vennerne.

– Jeg var alene hjemme en dag, og så var jeg så dum at tage bilen, som vi havde stående hjemme. Jeg havde lyst til at tage mine veninder med ud på køretur. Vi havde tidligere snakket om, hvor fedt det var at køre Tesla, og hvor meget fart der var, forklarede den 17-årige i retten.

Den 17-årige, som siden er fyldt 18, erklærede sig i retten for skyldig. Hendes kørsel koster hende nu 40 timers samfundstjeneste inden for de næste 90 dage, desuden må hun ikke køre bil de næste år, og hun skal betale en bøde på 6.000 norske kroner. Det er godt 4.500 danske kroner.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk