SSC indrømmer: Tuatara-video er upræcis


Første rejste det vild begejstring i bilmiljøet, siden en god del løftede øjenbryn. For har SSC virkelig kørt 508 km/t i superbilen Tuatara? 

Det er stadig et ubesvaret spørgsmål. For nu har GPS-firmaet Dewetron sendt en pressemeddelse ud, hvori de nægter have verificeret Tuatara’ens topfart på 538 km/t, som SSC ellers påstod, da man sendte en video af rekordforsøget ud tidligere i denne uge.

Videoen fik da også en række prominente Youtubere til at undre sig, hvilket fik en lavine af spørgsmål til at rejse i bilmiljøet. Først benægtede SSC, at der var noget om snakken. Så krøb SSC-grundlægger Jerod Shelby lidt til korset, og indrømmede, at der var fejl i videoredigeringen.

Videoen er væsentlig forkert
Og nu lægger SSC sig fladt ned og indrømmer, at hastighedsrekorden på 508,7 kilometer i timen i snit ikke er bekræftet. I hvert fald ikke af Dewetron.Jeord Shelby kalder den video af rekordforsøget, som SSC har lagt på Youtube, for “væsentlig forkert”. Samtidig holder grundlæggeren dog fast i, at SSC Tautara faktisk har kørt 508,7 km/t og derfor med rette kan bryste sig med titlen som ‘verdens hurtigste serieproducerede bil’.

Med til historien hører, at Oliver Webb, den racerkører der sad bag rattet af Tautara’en under rekordforsøget, siden har udtalt, at han kun kender til de hastigheder, han har fået oplyst af SSC.

Har Tautara så egentlig kørt 508,7 km/t? Ja, det mangler vi stadig at få et verificeret svar på.

SSC Tautara:
5,9-liters twinturbo V8
1.774 hestekræfter
1.735 newtonmeter
Hk pr. liter: 301
Tophastighed: 568 km/t – endnu ikke bekræftet!Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk