SSC: Vi har beviserne, Tuatara kørte 508,7 km/t


De seneste dages diskussion om SSC’s hastighedsrekord lægges formentlig ikke ned, selvom SSC selv nu har været ude for at forsvare rekorden. 

Shelby SuperCars har rekorden. Deres Tuatara har kørt vanvittige 508,7 km/t i snit. Så hurtig har ingen anden serieproduceret bil kørt før, det har SSC-grundlægger Jerod Shelby, netop været ude at cementere.

Erklæringen komme blot dagen efter, at en række prominente youtubere såede tvivl om, hvorvidt den amerikanske hyperbil nu også har kørt så hurtigt, som SSC påstår.

Sådan ser det nemlig ikke ud, hvis man går ud fra tiden mellem referencepunkterne på vejen, siger youtuberne.LÆS OGSÅ: Plugin-hybrider udleder fire gange så meget Co2

Erklæringen fra Jeord Shelby er dog meget kortfattet og en anelse mystisk. Helt kortfattet siger, Shelby blot, at SSC »har beviserne«.

“Jeg ved, at det er svært for folk helt at forstå, at SSC har bygget en bil, der er i stand til at køre 316 mph (508,7 km/t red.) i snit. Hvirvelen af forventning og spekulation om vores rekord har været tilstede, lige siden vi første gang spærrede for rute 160 i Pahrump. Og det har vi ikke noget i mod, for vi har beviserne”, lyder det fra Jeord Shelby.

Herunder kan du med egne øjne se – eller gense – SSC’s meget omtalte hastighedsrekord.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk