Her skal ejere af superbiler have et ‘særligt kørekort’

foto: Lamborghini S.p.A

Men det er nu ikke, fordi de har råd til selve bilerne, at visse bilister nu skal have et anderledes kørekort.

South Australias førsteminister Peter Malinauskas vil have særlig kørekortregler. Men ikke for alle. Faktisk skal det kun gælde de bilister i delstaten som ejer superbiler – eller det der er vildere. Det fortæller førsteministeren i pressemeddelse i denne uge.

Førsteministeren lægger op til, at bilister – som ejer superbiler – skal gennemgå særlig køreundervisning på linje med det som lastbilchauffører og motorcyklister allerede gennemgår.

I det samme lovforslag lægger Peter Malinauskas desuden op til, at det skal være forbudt og direkte umuligt at slå traction control fra i biler med mange hestekræfter. Desuden vil førsteministeren tage kørekortet fra folk der er sigtet i sager om trafikdrab.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det skal være forbudt at slå traction control fra
De skal, mener Malinauskas ikke have lov til at køre rundt, indtil deres sag har været for retten. Førsteministerens forslag kommer efter, at en mand i sidste uge blev frikendt for drabet på den 15-årige Sophia Naismith, som han ramte med en Lamborghini Huracan ude foran en restaurant i 2019.

Den 15-årige pige døde efterfølgende. Hendes veninde, som hun gik sammen med på et fortov, blev også ramt af den løbske Lamborghini. Hun overlevede dog.

Lamborghiniens chauffør, der i dag er 37 år gammel, har hele tiden nægtet sig skyldig i drabet på den 15-årige pige. Han har dog erkendt sig skyldig i hensynsløs kørsel. Straffen for det får han først ved en senere domsforhandling, skriver de australske medier.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk