Reklame:

SE LISTEN: Her gør elbil-ejere 34 procent mere skade end andre bilister – “De er en øget risiko”

Antallet af elbiler på de danske veje er i høj grad på vej opad. Men det giver også en større risiko for ulykker på vejene. Særlig én landsdel skiller sig ud.

Elbilerne har fart på. I hvert fald i antal. Godt hjulpet på vej af lavere afgifter sælger elbiler nu for første gang nogensinde bedre end dieselbiler.

Men det øgede antal elbiler på de danske veje giver også flere skader. Bilister, der kigger på ny elbil, gør derfor klogt i at undersøge markedet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

For forskellen i pris er markant i de forskellige landsdele. I hvert fald når det kommer til den lovpligtige bilforsikring.

Det viser en nye opgørelse fra sammenligningsportalen Samlino.

LÆS OGSÅ: Politi om facebook-grupper mod fartkontroller : “Ingen grund til at advare om os”

På Bornholm er det mål i kroner og øre til forsikringsselskabet billigst at køre elbil. Men det er også bornholmerne, der laver flest skader.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

På klippeøen er der registreret 128 procent flere forsikringsskader end i eksempelvis Købehavn, hvor elbil-ejerne betaler den højeste forsikringspræmie i snit. Nemlig 8.749 kr. i snit pr. elbil. Til sammenligning betaler bornholmerne 5.743 kr. i snit for det samme.

– Med den stigende tilstrømning af elbiler på vejen følger en naturlig tilpasning. Elbiler er udstyret med kraftigere motorer. Det kræver derfor ofte tilvænning at kunne tæmme de mange kræfter og lynhurtige acceleration.

– Forsikringsselskaber er bevidst om den dynamik, da den medfører en øget risiko for skader og ulykker. Samtidig er omkostningerne ved reparation af elbiler også højere, hvis uheldet skulle være ude.

Reklameblok:


– Og flere skader koster forsikringsselskaberne dyrt. Af den grund betaler ejere af elbiler en højere forsikringspræmie sammenlignet med ejere af benzin- eller dieselbiler, forklarer Mads Bukholt, der er ansvarlig for forsikring hos Samlino.dk.

De nyeste tal viser, at elbil-ejere generelt laver 34 procent flere skader på deres biler end bilister i benzin- og dieselbiler.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?