Reklame:

Politi om facebook-grupper mod fartkontroller : “Ingen grund til at advare om os”

Politiet hverken kan eller vil gøre noget ved de mange Facebook-grupper, hvor bilisterne advarer hinanden om ordensmagtens tilstedeværelse. Men hos Fyns Politi undre behovet alligevel lidt.

Facebook-grupper, som danske bilister bruger til at advare hinanden om alt fra politiets generelle tilstedeværelse til fartkontroller med civilklædte køretøjer, er talrige. Alligevel undrer det politiet, at der overhovedet er behov for grupperne.

Det siger leder af vagtcentralen hos Fyns Politi, Lars Tvede, til Fyens Stiftstidende. I en artikel fortæller avisen, om hvordan borgerne i Otterup på Nordfyn flittigt advarer hinanden om politiets tilstedeværelse i byen. Også når der er fartkontrol.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Og selvom politiet hverken kan eller vil gøre noget ved grupperne, undrer Lars Tvede sig alligevel behovet.

Mange bilister har, som vagt-lederen påpeger, i forvejen en trafikalarm i bilen. Desuden mener vagt-lederen, det ville være bedre, hvis bilisterne holdt sig til fartgrænserne. Så ville politiet ikke have noget at komme efter. I hvert fald ikke fartsyndere.

LÆS OGSÅ: Sådan spotter du politiet i civil

– Jeg synes jo ikke, at der er grund til at advare mod os. Vi skal huske på, at vi ikke er modspillere. Det kan godt være, at der er nogen, der synes, vi er modspillere, fordi de kører ulovlig knallert eller i meget mangelfulde biler, siger vagtlederen til avisen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Samtidig påpeger Lars Tvede, at politiet risikerer, at de kriminelle får nys om deres tilstedeværelse.

 


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?