Sært problem stoppede Fords samlebånd

Bilerne var egentlig samlet færdig. Eller næsten. Ford kunne i hvert fald ikke sende de færdige biler ud af fabriksporterne.


Manglen på mikrochips er ikke det eneste, der plager alverdens bilproducenter. Varemanglen er i høj grad lige så generel blandt bilfabrikkerne som i resten af verdens-industrier.  Og for Ford har det for nylig haft en lidt sær konsekvens.

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal var bilproducenten ganske enkelt nødt til at stoppe en række samlebånd i sidste øjeblik, fordi man manglede emblem. Ja, på nogle fabrikker løb man simpelthen tør for den ikoniske blå oval med krom-ramme.

Faktisk manglede man også emblemer til modelnavne. Havde verden ikke stået midt i en alt omfattende krise, vil vi til enhver tid ikke tøve med at kalde situationen for pinlig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Parkerede tusindvis ufærdige biler på racerbane
Manglen på emblemer skyldes tilsyneladende et midlertidigt produktionsstop i august måned hos en tidligere underleverandør. Og her en måned senere stod Ford altså med håret i postkassen.  Det forlyder, at Ford måtte parkere en række ’emblemløse’ F-150 pickup, indtil der igen var emblemer nok.

Ford har endnu ikke bekræftet, om de ramte biler er nogle af dem, der blev påvirket af bøvl hos underleverandøren. Ligesom mærket heller ikke har sagt noget om, hvorvidt bilerne uden emblemer er nogle af de tusindvis af biler der blev parkeret på Kentucky Speedway i denne måned.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Satelitbilleder afslører, at Ford har brugt racerbanen som opbevaringsplads for de mange biler. Nogle af dem har stået der i op mod en måned, fordi Ford mangler dele til at bygge bilerne færdig.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk