Rygte: BMW og McLaren bygger ny hyperbil sammen


V12-motoren er dog helt ude af billedet. I stedet bliver F1’erens åndelige efterfølger en… elbil.

Den britiske bilproducent McLaren sat en underskrift på et vigtigt dokument. Givet vis flere. Det samme har BMW i øvrigt. Sådan går de seneste rygter om de to bilmærker i hvert fald.

Aftalen mellem de to mærker skal efter sigende kaste to biler af sig. Begge skal køre på strøm. Men én af dem skal være en hyperbil. Rygterne går endvidere på, at McLaren har lovet at udvikle selve chassiset – sandsynligvis en kulfiber monocoque. Mens BMW, som allerede har en del elbiler på programmet, skal udvikle drivlinjen. Det vil sige alt fra batterier til motoren og selve softwaren.

På nuværende tidspunkt er det småt med andre detaljer. Men BMW gør det formentlig for at have endnu stærkere modsvar til VAG-gruppens flåde af eksklusive elbiler fra Audi og Porsche. Mens McLaren har helt andre markeder at bekymre sig om.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men ved at hægte sig på BMW’s udvikling sparer englænderne formentlig svimlende summer på udviklingskontoen. Men nogen genfødt McLaren F1 skal vi ikke regne med. Altså ikke en med 6,1-liters V12-motor.

 

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk