Renault 5 får comeback

De fleste bilentusiaster kender sikkert den ikoniske lille hatchback, Renault 5, der blev lanceret i 1972. Mest kendte er nok de to centermotoriserede vanvidsbiler, Renault 5 Turbo og Renault 5 Turbo 2.

Nu har franskmændene bekræftet, at der kommer en ny Renault 5, men forbrændingsmotoren er skiftet ud med en elmotor. Designet er nyt, men har hentet spandevis af inspiration fra de gamle modeller, det skriver Bil Magasinet.

Den nye 5’er bliver en del af en større fransk revolution. I løbet af de næste fem år planlægger Renault at lancere 14 nye modeller, hvoraf syv bliver 100 pct. elektriske biler. Indtil videre har Renault kun vist denne Renault 5, og det tegner godt.

Fiat 500-bagmand
En af hovedmændene bag det storstilede projekt er Renault’s nye direktør, Luca de Meo. Hvis du ikke kender ham, er du lovligt undskyldt, men han har faktisk spillet en stor rolle i at genintroducere retrodesigns.


LÆS OGSÅ: Mammoth TRX er en sekshjulet satan med 1.200 hk

Han har tidligere været hos Fiat, og var en af de ansvarlige for, at italienerne lavede en nyfortolkning af den gamle Fiat 500 – en bil der reddede Fiat.

Der er søgt en hel del inspiration fra forgængeren. Designteamet har “genbrugt” designdetaljer som stoftag, brede skærme og kompakt ydre.


Som prikken over i’et har man valgt at lakere bilen i den klassiske gule RS-farve, der godt kunne være et hint om, at den lille elbil formentlig har rimelig godt skub i sig.

Kan jeg købe den nu?
Det korte svar er nej, det kan du desværre ikke. Det er fortsat en konceptbil, der skal bruges til at vække folks interesse.

Men alt tyder på, at man indenfor de næste fem år vil kunne gå ned hos sin lokale Renault-forhandler og bestille den nye Renault 5.

Hvad prisen lander på, er også alt for tidlig at spå om, men Renault’s biler har aldrig været urimelig prissat.