Mammoth TRX er en sekshjulet satan med 1.200 hk


Greta Thunbergs mareridt rumler derudad med en slagvolumen på 7.000 kubik.

Det bliver den mest kraftfulde, største og mest eksklusive pickup truck i Hennesseys historie, når Mammoth ruller ud på gaden.

– Mammoth 6X6 er drevet af en 1.200-hestes Hellephant-motor og er bare en komplet sindssyg idé, hvilket er præcist, hvorfor vi gør det, siger John Hennessey om projektet.


Lidt mening er der alligevel med galskaben, for Hennessey bygger blot tre eksemplarer af de treakslede monster, som er baseret på en Dodge RAM.

Den mere ‘almindelige’ – ja, den findes også – Mammoth får stadig den 7-liters kæmpe-V8’er og kompressorladning. Men tunerne holder lidt igen.

Et monster med garanti!
Hvis man da mener, at 1.012 hestekræfter og 1.313 newtonmeter er at holde igen. Det gør, at den enorme pickup flyver fra 0 til 100 km/t på bare 3,2 sekunder.

Noget Hennessey mener holder. Garantien er i hvert fald to år eller 24.000 mil (38.600 kilometer).

Bilen bygges i 200 eksemplarer, og Hennessey 135.000 dollars for hver af dem – og det er uden levering, skulle vi hilse og sige. Men er du da så færdig en mandevogn på 20″ hjul!Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk