Red Bull fyrer reservekører for racistisk kommentar

Foto: Red Bull Content Pool

Red Bull har revet kontrakten med sin unge reservekører, Jüri Vips, i stykker.

Man skal vare sine ord. Især hvis man er på lønningslisten hos Red Bull Racing. Det mærker estiske Jüri Vips nu. Den bare 21-årige racerkører har nemlig fået sparket som Formel 1-holdets reservekører.

Faktisk er han slet ikke på kontrakt hos Red Bull længere. Holdet har nemlig valgt at afbryde samarbejdet med den unge mand, efter at han i computerspillet ‘Call of Duty: Warzone’ både fik sagt ‘neger’ og at en lyserød Red Bull-kasket var ‘bøsset’.

– Jüri, det kan du ikke sig, svarede hans kollega i juniorprogrammet, Liam Lawson, der spillede og streamede på platformen Twitch sammen med esteren, da ordene faldt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Red Bull kan da heller ikke lukke hverken ører eller øjne for den slags. Vips er derfor opsagt med øjeblikkelig virkning. Holdet bekræfter fyringen på Twitter. Helt uden et sæde er den unge ester dog ikke. I hvert fald ikke endnu. Køreren, der ligger nummer seks i Formel 2, kører i klassen for Hitech Grand Prix.

Det britiske hold har endnu ikke offentligt forholdt sig til Vips’ situation i Formel 2.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk