79-årig kunne ikke sove: Så kørte hun 233 km/t


En 79-årig kvinde kunne ikke sove, så hun trådte på speederen i stedet.

– Jeg havde ingen idé om, at jeg kørte så stærkt.

Sådan lød forklaringen fra en 79-årig belgisk kvinde, da hun overfor en dommer måtte forklare en køretur i sin Porsche. En temmelig hurtig en af slagsen.

Retsmødet kommer nemlig efter, at den 79-årige kvindes bil den 18 juli sidste år blev blitzet af en fotofælde, fordi farten i hendes Porsche Boxster GTS med den flade 3.4-liters boksersekser var oppe på intet mindre end 233 km/t, skriver et lokalt medie.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Kvinden indrømmede da også, at det var hende selv, der sad bag rattet med et godt tråd på speederen.

Søvnproblemer klares med speederen
De fleste både kan og har oplevet det irriterende ved ikke at kunne sove. Nogle oplever det endda ligefrem som en lidelse, når der skal vendes og drejes i sengen til langt ud på nattens små timer. Af og til kan det afhjælpes med en køretur.

Ses vi til Auto Show?


Det må været gået op for den aldrende belgier.

– Jeg kunne ikke sove, så jeg besluttede mig for at køre en tur og klare hovedet, fortalte kvinden sagens dommer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Konsekvenserne heraf tog den 79-årige dog med stoisk ro. Da dommen faldt, erklærede hun sig enig.

Hastighed? Ingen ide!
– Jeg anede ikke, jeg kørte så hurtigt. Men det er ikke noget problem. Jeg er enig i den straf, som anklagemyndigheden vil have mig idømt, sagde kvinden efter domsafsigelsen.

Fordi kvinden ikke tidligere er straffet, slipper hun for fængsel. Til gengæld skal hun betale 4.000 euro i bøde, ligesom hun har fået frataget førerretten i tre måneder. Måske hun skulle tælle får og ikke omdrejninger, næste gang søvnløsheden melder sig?

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk