Her er politiets nye biler de næste syv år


Politiet bliver til at genkende i gadebilledet de næste mange år. Ordensmagten fortsætter nemlig med at køre i Volkswagen Passat.

Sidste år kom det frem, at de danske hundepatruljer de næste mange år skal køre Volvo V90. Og nu er det øvrig politis fremtid på plads. I hvert fald den på fire hjul. Det uniformerede politi fortsætter nemlig i den nuværende Volkswagen Passat B8-modeller.

Helt konkret drejer det sig om stationcar-modellen, det skriver Volkswagen Danmark i en pressemeddelelse. Stationcaren er i øvrigt den eneste udformning, Passaten fremover vil kunne fås i. Sedan-modellen er for længst udgået af Volkswagens europæiske modelprogram. Og i december sidste år blev den sidste Passat-sedan produceret i USA.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
De næste syv år skal politiet således ifølge en rammeaftale for ordensmagtens virke køre Passat.

Kom i 2014 – fortsætter syv år mere
Den nuværende generation af Passat kaldet for B8 blev introduceret i 2014 og kåret til Årets Bil i Europa 2015. I 2019 fik modellen en gennemgribende teknisk opdatering med introduktionen af nye assistent- og infotainmentsystemer samt nye TDI EVO-turbodieselmotorer.

Ses vi til Auto Show?


Den version af Passat, som Rigspolitiet har udvalgt som patruljevogn, er stationcarversionen Variant 2,0 TDI DSG, der kører med den nyeste generation af Volkswagens TDI EVO-turbodieselmotor. Den motor har enten 190 eller 240 hestekræfter.

Rigspolitiet har specificeret Passat med sportsundervogn, og ifølge Volkswagen lever modellen op til politiets omfattende test- og manøvreprøver. Politiets Passater leveres de næste syv år – som nu – på 18″ aluminiumsfælge med 235/45-dæk.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af politi-passaten

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk