Efter 45 år er det slut: VW har bygget den sidste Passat nogensinde


Passaten lever videre. Som sådan da. For modellen, der startede hele produktionen, er trillet af samlebåndet for sidste gang.

I Europa er den firedørs Passat for længst død og borte. Men i USA har Volkswagen holdt ved lige indtil nu. De første seks generationer blev alle bygget i Tyskland for derefter at blive importeret til Nordamerika: Canada og USA.

Men med den syvende generation af modellen, som kom frem i 2010, blev Passat-produktion også en ting i USA. Nærmere bestemt på Volkswagen fabrik i Chattanooga, Tennessee.

LÆS OGSÅ: Sådan så det ud, da VW sendte Passat nr. 30.000.000 afsted

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Men nu afslører Volkswagen, at den sidste firedørs Passat nogensinde forlod samlebåndet i december sidste år. Bilen, en Passat Limited Edition i farven Platinum Grey, er altså den sidste i en række af mere end 1,8 millioner Passat-modeller, som er solgt i USA siden 1976. Tre år efter modellens introduktion i Europa.

Foto: Volkswagen

Passaten, som amerikanerne kørte rundt i, er – eller rettere var – specielt fremstillet til netop det nordamerikanske marked. Blandt andet var den lidt større end sin europæiske søstermodel.

Da verdenshistoriens sidste firedørs Passat forlod samlebåndet, gik Volkswagen i gang med at ombygge fabrikken. For selvom modellen i Europa lever videre som stationcar, er det ikke tilfældet i Nordamerika. Fabrikken i USA skal i stedet bygge elbilen ID.4 – efter planen begynder produktionen af modellen ‘senere i 2022’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:I Passatens sidste modelår nåede fabrikken i Tennessee at bygge 24.396 biler.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk