Politiet i vildt fund – skjulte 191 kilo narko bag Bentleys forlygter


Den 62 år gamle englænder blev brugt som smuglervogn. Eller nogen gjorde i hvert fald forsøget.

Smuglere verden over må tænke kreativt for at smutte uden om politiet. Nogen lykkedes det for. Andre er knap så heldige. Historien her fra Australien er et godt eksempel på det sidste.

For selvom smuglerne nok havde tænkt, at en 62 år gammel Bentley S2 ikke ville vække andet end misundelige blikke fra den australske toldere, tog de fejl. Grueligt fejl. Da bilen ankom til havnen i millionbyen Sydney, begyndte tolderne at scanne den med røntgenstråler.

Strålerne afslørede, at bilen bestod af andet og meget mere end glas, metal, ledninger og gummi. Bag forlygterne havde nogle smuglere gemt intet mindre end 30 kilo kokain og 161 kilo amfetamin. Det skriver det australske politi på Facebook.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bilen var blevet fragtet til Australien fra Vancouver i Canada. Efter politi og toldere havde splittet bilen ad, samlede de den igen og lod den fortsætte videre til sit bestemmelsessted. Det førte torsdag i sidste uge til anholdelser på en adresse i Rooty Hill.

Flere anholdt, flere vilde fund
De anholdte er to mænd på henholdsvis 22 og 23 år. Nu står politiet over for et større opklaringsarbejde. Men to mobiltelefoner, yderligere en bil – en Ford Focus – blev beslaglagt på det fragtskib som havde Bentleyen ombord.

To andre mistænkte – begge mænd på 25 år – er også blevet anholdt i sagen. I deres Toyota Prado fandt politiet foruden narkotika over 1,1 million australske dollar gemt i noget sædebetræk. Det svarer i dansk mønt til 5,63 millioner kr.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk