Opel genopliver ikonisk modelbetegnelse – kommer med stort løfte


Når det sidste Insignia senere i år skal bygges, er det dog samtidig slut med OPC-modeller.

Opel Insignias dage er talte. Med sig i graven tager modellen Opels betegnelse for sportslige modeller OPC, Opel Performance Center. Men det betyder ikke, at det er slut med sportslige biler fra fabrikken i Rüsselsheim.

Tværtimod vil Opel-folkene vende tilbage til GSE-betegnelsen. Altså med den lille forskel at ‘e’ nu skrives med småt. I sin tid – altså i 1980’erne – skrev Opel GSE på biler som Monza GSE. Og endnu tidligere i 70’erne med Commodore GS/E – Grand Sport Einspritzung.

LÆS OGSÅ: Opel fyrer 1.000 ansatte inden nytår

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men for mærket, der senest i 2028 kun vil sælge elbiler, skal betegnelsen nu ikke længere dække over noget med indsprøjtning af benzin.  I stedet skal GSE fremover betyde Grand Sport electric. Det vil tyskerne nu bruge på en række topmodeller, som de lover vil være både dynamiske og ‘sjove at køre i’.

Altså fordi Opel specifikt strammer GSe-modellernes chassis op. Ligesom hver af de kommende GSe-modeller testes køres på Autobahn. Hvad det så end skal betyde.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Til en start siger Opel da også kun, at der kommer ‘elektrificerede’  og ikke elektriske modeller ud af GSe-betegnelsen. Hvilket for os indikerer, at tyskerne slipper et par hybrider løs, inden det sådan for alvor er slut med forbrændingsmotoren. Altså med mindre de ombestemmer sig i Rüsselsheim.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk