Reklame:

Olivers skamsænkede BMW 540 søger ny ejer: “Jeg er blevet tilbudt guldkæder”

Overvej, hvis du kunne tjene penge på din hobby. Hvis det rent bogstaveligt kunne betale sig for dig at scrolle på Instagram, f.eks. Det kan det for Oliver. Nu har han klargjort en vaske ægte bad boy-bil, og han villig til at give videre.

Badboy-hjelm, nye forlygter, nyt instrumentboard, en blæret motor og en ”bimmer” der er skamsænket. 42-årige Oliver købte for bare få måneder denne BMW af en bad boy-direktørbil i en have, hvor den stod skilt ad, og hvor den ikke mindst stod som en forlist drengedrøm. Det skriver DBA Guide.

Ejeren havde opgivet, men Oliver Hansen fra Farum tog vognen under sine vinger og under kærlig behandling. Egentlig var Oliver kun interesseret i bilens fælge, som er meget sjældne at få fingre i – og sjældent til en god pris – men da Oliver så sælgerens mislykkede bilprojekt, besluttede Oliver at føre sælgerens planer og hensigter ud i livet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Nu står den sort-i-sorte bil klar til at køre ud på landevejene, men det bliver ikke med Oliver bag rattet. Oliver keder sig nemlig en smule, når først bilen er helt færdigrenoveret, så nu leder han efter det næste projekt, og derfor skal denne vogn videre til en ny ejer.

Det var kun fælgene, Oliver var interesseret i
Nogle gange må folk se sig nødt til at købe en ølkasse til et helt ustyrligt højt beløb, før de kan få lov til også at købe deres festivalbillet. Der er bare nogle handler, hvor den ting, du gerne vil have fat i, er pakket i det, man kalder for ”et lot”, og så må man tage følgeelementerne med.

I Olivers situation kan man lidt sige det samme om hans bil. For egentlig var det slet ikke tanken, at Oliver ville købe en bil, den vinterdag kan tog ud til sælgeren for at købe sælgerens fælge.

– Fælgene her er ret særlige. Det er sportsfælge, O.Z futura splitfælge. Dem skal man betale rigtig mange penge for at få fat i, så da de her fælge kom til salg, og de var til at betale, slog jeg til med det samme, fortæller Oliver.

Reklameblok:
Han mødte som tidligere skrevet en mand med en brast drengedrøm om at sætte sin bil i stand. Fælgene sad på BMW’en, og Oliver så straks muligheder. Derfor endte det med, at han købte hele bilen – ikke kun fælgene.

– Jeg blev simpelthen lun på bilen. Men der var et godt stykke vej endnu, f.eks. havde bilen endnu ikke fået lavet skærme, men jeg kunne bare se projektet for mig, og hvad der skulle gøres, da jeg stod dér midt i hans have, fortæller Oliver.

Foto: DBA Guide

Alt det, bilen er opgraderet med
Olivers bil er en BMW 540i E39. En bil, der oprindelig er designet og målrettet direktører, fortæller Oliver:– Da den kom på markedet i 1996, var bilen lavet som direktionsvogn. Den kostede 900.000 kr.

Men nu kan du altså købe den væsentlig billigere af Oliver, og så har bilen tilmed fået sig noget af en opgradering:

– Bilen har fået tilført en opgraderet lygtepakke, så den nu har det, man kalder for ’demon eyes’. Det kan bedst ses i mørke, men det betyder, at bilens lygter får en lys ring rundt om lygterne, fortæller Oliver.

Foto: DBA Guide

Han har også fået plastret bilens passager- og bagagerum til med alcantara-læder. Det har han gjort for at holde bilen tro mod designet:

– Bilen er nostalgi. Den har lidt et 90er-’bad-boy’-look over sig, men dens udstyrspakke er 100 procent opdateret til i dag, siger Oliver.

Også bilens instrumentbræt er blevet opgraderet til et nyere et, et Alpine-instrumentboard. Det har bl.a. den forskel, at man nu kan se på speedometeret, at bilen kan køre op mod 300 kilometer i timen.

– Ja, de 300 kilometer i timen er selvfølgelig, hvis du får lidt medvind oveni farten, griner Oliver, og siger, han nok mere forsigtigt vil love, at bilen kan svinge sig op til 280 km/t.

Bilen har badboy-hjelm og angel eyes. Sidstnævnte kalder BMW faktisk selv corona light. Foto: DBA Guide

Plug’n’Play
Også i bilens motorrum er der sket opgraderinger. Bilen har fået renoveret V8’er-motoren.

– Bilen har også det, man kalder for ’kick down’ – ja faktisk har den ’dobbelt kick down’. Det betyder, at den giver et lille ”riv”, når man træder ned på speederen, fortæller Oliver og fortsætter:

– Jeg plejer at sige, at bilen er lidt ligesom en bjørn: Lidt tung i det, men når den så hugger til, så angriber den.

Motoren er ej heller udstyret med kompressor eller turbo, og det gør, at den har det, man kalder for ’ren sug’: Det får motorlyden til at ”skinne rent igennem”.

Bilens motorrum står snorlige og fejler intet. Oliver siger, motoren er det, han kalder for ’plug’n’play: Altså den står serviceret. Motoren har Oliver nemlig haft kigget på, han har haft skjoldet af, og der er kommet nye pakninger på.

Men også udenfor motorrummet er bilen helt særlig. Oliver har nemlig haft monteret gevindundervogn og sænket den, så du har ekstra god føling med vejen – og sænkningen er helt lovlig.

– Jeg er også glad for bilens udstødningsrør. De er nemlig særlige, fordi de er lavet på den helt rigtige måde så bundtrækket bevares.

What?! Oliver drømmer om denne bil som sin næste
Hvad drømmer man om, når man først har ejet sådan en vaske ægte bad boy-bil af en 5-serie, som Oliver har? Du gætter nok aldrig svaret, for den vogn, Oliver håber skal blive hans næste, er en helt almindelig hverdagsbil.

– En røv syg hr. og fru Jensen-bil. En bil, der kører langt på literen og som har en lav vægtafgift, fortæller Oliver.

Selvom Oliver ofte kan tjene fine penge på at gå og nørkle med bilerne, gør han det nu allermest fordi, han virkelig holder af at sætte biler i stand og lade dem komme til sin ret:

– Jeg kan godt lide at sætte biler i stand. De behøver ikke være helt særlige, for at det er sjovt. Jeg kan bare godt lide at se udviklingen og skabe resultater, fortæller Oliver, der har gjort det til sin hobby at shine biler op.

Olivers egen rolle i bilernes forvandling er at være projektleder. Siger han selv. Men det betyder ikke, at Oliver ikke også selv kan få snavsede hænder på en del af bilens rejse fra grim til pæn:

– Jeg slapper af, når jeg polerer, sætter småting sammen eller decideret fikser noget på bilen. Det er min meditation. Det er mit svar på mit ”kæledyr”, fortæller Oliver.

Men der er ikke så mange gange mere, Oliver kan gå med hunden eller få mediteret, for hans 5-serie af en BMW har ikke flere dimser, der kan lirkes ved, så bilen skal videre. Oliver skal have ny plads til et nyt projekt at kaste sig over.

Alle de mærkelige ting Oliver er blevet tilbudt i bytte for sin ”bimmer”
Olivers bil er ganske populær på DBA. Allerede inden denne film blev lavet, har der været flere interesserede købere. Desværre for Oliver har de færreste af dem tilbudt penge i bytte for bilen. De har til gengæld håbefuldt rakt ud til Oliver med diverse objekter i en byttehandel for den sorte, skamsænkede vogn, og ingen af tilbuddene er dog lige faldet i Olivers smag.

– Der har været én, der ville bytte med to vandscootere, og en anden ville bytte med tatoveringer, griner Oliver, der også er blevet tilbudt guldkæder i bytte for Bimmeren.

– Jeg har ikke rigtig forstand på guld, så det sagde jeg pænt nej tak til. Det så pænt nok ud, men ikke lige det, jeg var interesseret i, smiler Oliver.

Han vil hellere have 89.000 kr., som er det beløb, Oliver håber at kunne hæve for sin pimpede BMW.


Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?