Reklame:

Nyt bilmærke godkendt som Formel 1-hold – nu vil Aston Martin smide dem ud

Selvom Aston Martin står til at få en god portion af de 1,4 mia. kr., Formel 1 tager i gebyr for nye hold, vil mærket alligevel have stoppet Andretti-Cadillacs adgang til sporten.

Det Internationale Motorsportsforbund (FIA) har godkendt Andretti-Cadillacs ansøgning om at blive det 11. hold i Formel 1.

Det vil koste bilmærket, der har allieret sig med amerikanske Andretti Motorsport, 1,4 milliarder kr. i gebyr overhovedet at stille til start i Formel 1.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Og selvom Aston Martins Formel 1-hold vil få en god del af pengene, er holdet med hovedsæde i Silverstone, alligevel imod at sporten udvides med et ekstra hold.

Faktisk er Aston Martin så meget imod planerne, at holdejer Lawrence Stroll vil forsøge at sætte en kæp i hjulet på udvidelsen.

LÆS OGSÅ: Nyt forbud rammer bilister: 599 har allerede fået store bøder

– Lige nu går det forrygende med forretningen i Formel 1, og sporten har aldrig været et bedre sted.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Man skal ikke reparere på noget, der ikke er ødelagt. Det fungerer virkelig godt med ti hold lige nu, og sådan bør det forblive, slår Lawrence Stroll fast i et interview med Sky Sports.

Det er 10 år siden, der sidst skete noget med antallet af hold i Formel 1. På det tidspunkt skrumpede feltet fra de maksimalt tilladte 12 hold til de nuværende 10.

Det er dog langt fra sikkert, at  Andretti-Cadillac overhovedet får lov at køre med i Formel 1. FIA har kun godkendt det første af en lang række skridt i godkendelsesprocessen.

Reklameblok:


Omvendt er det amerikanske bud det eneste, fra en hel række motorsport-hold, som FIA har godkendt. Et af de hold, der blev afvist, siger, de ville have givet en kvinde et sæde.

Det vil i så fald være første gang, siden Giovanna Amati i 1992 kørte tre løb for det daværende Brabham-hold, at en kvinde skulle køre med i Formel 1. Læs mere om det her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?