Reklame:

Nyt forbud rammer bilister: 599 har allerede fået store bøder

Det nye forbud trådte i kraft søndag i sidste uge. Mindre end en uge senere har flere hundrede bilister allerede fået heftige bøder for at køre ind i miljøzoner med ulovlige biler.

De strengere regler i de danske miljøzoner har knap været gældende i en uge. Alligevel er flere hundrede bilister allerede kørt i præcis den samme fælde.

En fælde, der betyder, at de nu hver især skal aflevere 1.500 kr. i bøde til statskassen. Helt konkret har 599 bilister siden søndag overtrådt de skærpede krav i miljøzonerne i Danmarks fire største byer: København, Aarhus, Aalborg og Odense.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Desuden er Frederiksberg kommune en miljøzone. De 599 bilister har alle sammen kørt i dieselbiler uden partikelfiltre der nu er ulovlige i miljøzonerne.

Det skriver TV2 Kosmopol.

LÆS OGSÅ: Nu falder literprisen på både diesel og benzin

Det er overvågningskameraer, som Sund og Bælt styrer, der holder øje med bilisterne. Overtræder bilisterne de strengere regler, sker registreringen helt automatisk via overvågningskameraerne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Der går dog 48 timer, inden den enkelte bøde lander i bilistens e-Boks. Men der tages billeder af alle biler, som passerer miljøzonerne.

Billederne af biler, der kører lovligt i miljøzonerne, slettes dog igen. Og ifølge Miljøministeriet er billederne ikke noget, eksempelvis politiet kan få adgang til.  Samme ministerium afviser, desuden at der er tale om overvågning af bilisterne.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?