Reklame:

Bilmærke afvist – må ikke køre med i Formel 1

De ville ellers give det ene sæde til en kvinde. Men den newzealandske bilproducent Rodin Cars har fået et nej til at køre med i Formel 1.

Det newzealandske bilmærke Rodin Cars, der lever af at bygge single seaters til banebrug og som ejer motorsportholdet Carlin, har bekræftet, at Formel 1 og FIA har afvist deres ansøgning om at køre med i den fineste motorsportsklasse.

Den internationale motorsportsorganisation FIA bad i januar potientielle nye Formel 1-hold melde sig. Og bare to dage senere lå der et fælles bud fra Andretti-Cadillac.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det er også blevet godkendt. Men Rodin Cars er altså et af de bud, der ikke klarede cuttet.

Det selvom Rodin Cars’ ejer, milliardæren David Dicker, siger, at Rodin Cars bud på mange måde er bedre end det tilsvarende var Andretti-Cadillac.

LÆS OGSÅ: EU klar med nyt forbud – rammer brugte bildæk

Blandt andet ville Rodin Cars give det ene af to nye sæder til en kvinde. Det vil i så fald være første gang siden 1992, at en kvinde får et sæde på fuld tid i Formel 1.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Rodin Cars skriver dog i en erklæring oven på afvisningen, at man ikke vil kritisere FIA’s beslutning. I stedet udtrykker bilmærket taknemmelighed for at have med i opløbet om den 11. plads i rækken af Formel 1-konstruktører.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?