Reklame:

Nye tal: Danskerne har fået flere biler – Forklaringen er enkel, siger FDM

Mere end hver sjette familie har nu over én bil holdende i garagen. Det er især fynboerne der trækker antallet af biler op.

Ifølge en ny opgørelse fra Danmarks Statistik trækker fynboerne fra resten af Danmarks befolkning. I hvert fald når det kommer til antallet af biler rundt om i garagerne.

Fynboerne anskaffer sig ganske enkelt flere biler, end danskerne generelt gør.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

I en pressemeddelelse skriver interesseorganisationen FDM dog, at forklaringen er forholdsvis enkel. Der er blevet længere mellem både bus- og togafgangene.

Og den tyndere offentlige transport afspejler sig altså på vejene. Der findes dog også de familier, som i det daglige må klare sig uden bil. Det er også tilfældet på Fyn.

LÆS OGSÅ: Toyota-chef: “Vores data viser, at fokus på elbilen er dårligt for miljøet”

I øens største by, Odense, er det eksempelvis 43,9 procent af alle familier, der må få hverdagen til hænge sammen uden en bil i garagen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Generelt er den såkaldte bilrådighed, hvor mange biler der er pr. husstand, da også lavest i landets største byer. Foruden Odense er det København og Aarhus.

– Det er ingen overraskelse, at bilrådigheden er stigende i de dele af Danmark, hvor der kan være langt fra hjem til arbejde, uddannelse og indkøb.

– Dette forstærkes af den høje beskæftigelse, men også af den stadig dårligere kollektive trafikbetjening uden for de største byer. For mange er bilen derfor den eneste reelle transportmulighed, siger afdelingschef i FDM Torben Lund Kudsk.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?