Annonce:

Toyota-chef: “Vores data viser, at fokus på elbilen er dårligt for miljøet”

Toyota hævder at have data, som beviser, at det ensidige fokus på elbilen er dårligt nyt for planeten. 

At Toyota har fået ny direktør, ændrer ikke på mærkets holdning til elbiler. Især er japanerne meget imod det, de kalder et ‘ensidigt fokus på elbilen fra politisk hold’.

Og nu hævder Toyota, at de har tal, der viser, at mange af konkurrenternes beslutning om kun at bygge elbiler ikke bare er en forretningsidé. Det er også dårligt for miljøet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Gill Pratt, der er chef for Toyotas researchafdeling, siger i et interview med Automotive News, at det giver langt mere mening for bilmærkerne at tilbyde kunderne flere forskellige muligheder.  Herunder hybrider- og brintbiler.

Researchafdelingens chef siger, at det hele handler om grundstoffet lithium som bruges i produktionen af elbilernes batteripakker.

LÆS OGSÅ: Beskyldt for nazi-reference: Dansk racerkører skifter startnummer

Pratt forudser, at bilindustrien meget snart løber ind i en situation, hvor grundstoffet er en mangelvare. Ligesom der vil blive akut mangel på andre mineraler til batteriproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Gentager sin holdning – “1 million hybrider er bedre”
Og ikke bare det. For infrastrukturen vil og kan slet ikke følge med i det tempo, som politikerne ønsker, at bilindustrien omstiller produktionen til udelukkende at bestå af elbiler.

Pratt hævder, at der miljømæssigt vil være en større gevinst i at fremstille 1 million hybridbiler frem for at bruge en tilsvarende mængde lithium på at fremstille et ‘mindre antal rene elbiler’.

Dermed gentager Gill Pratt den holdning, han også stod fast på i juli sidste år. Nemlig at elbiler ikke er den eneste løsning, når det kommer til fremtidens transport. Det betyder dog ikke, at Toyota ikke vil bygge elbiler.

Men, siger Gill Pratt, når Volvo, Cadillac, Honda og andre konkurrenter kaster alle deres ressourcer efter elbiler, er det en fejl.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler