Reklame:

Ny undersøgelse slår fast: “Her er danskerne værst til at køre bil”

Hvis man gør evner bag rattet op i antallet af skader, tegner der sig et tydeligt mønster, slår en ny undersøgelse fast. Særligt Nordsjælland stikker ud.

En ny undersøgelse afslører ikke bare, hvor i landet de dyreste biler kører rundt. Den samme undersøgelse gør det klart, at nordsjællænderne både har de dyreste biler og de fleste buler på samvittigheden.

Dermed skubber nordsjællænderne faktisk nordjyderne af pinden, som de bilister der laver flest skader i trafikken. Nordjyderne var ellers ‘værst’ med bulerne i begyndelsen af året.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det viser et helt nyt datasæt fra sammenligningsportalen Samlino.dk. Her har landets bilister 372.000 gange fra marts til juni i år oplyst deres bil-og skadeshistorik.

Flere har da også brug for en bilforsikring. Ifølge De Danske Bilimportører er der i de første seks måneder af 2023 kommer stadig flere biler på vejene

LÆS OGSÅ: Her smører sure typer p-skilt ind i lort – “Nogen synes helt tydeligt, parkering skal være forbudt”

Med 83.334 nye biler svarer til en stigning på lige godt 18 procent i forhold til antallet af nye biler i samme periode sidste år

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

De dyreste biler får flest skader
Men det betyder ikke, at danskerne er særligt gode til at passe på deres nye biler. Tværtimod. I hvert fald ikke hvis de bor – og kører rundt i – Nordsjælland.

Her tegnes der et tydeligt billede af, at de dyreste biler også får flest skader. Samme undersøgelse afslører også en markant forskel i, hvad bilisterne bruger på deres biler.

I snit koster en bil, der hører hjemme i det nordsjællandske, 318.732 kr. Mens den på Fyn, der har landets billigste bilpark, “kun” løber op i 286.695 kr.

Reklameblok:


Endelig viser sammenlægningen af tallene også, at bornholmerne er nogle rigtige dukse-typer. I hvert fald når det kommer til opførsel i trafikken, der meldes til forsikringen.

Nordsjællænderne bruger mest på deres biler, mens fynboerne og øboerne i det sydfynske ø-hav bruger klart mindst.
Bornholmerne klarer sig klart bedst i trafikken. Nordsjællænderne værst.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?