Ny undersøgelse: Hver tredje bilist er bange for vaskehallen

Foto: Zulfahmi Khani

Det kan lyde absurd. Men hver tredje bilist svarer i en ny undersøgelse, at de er bange for at køre bilen i vaskehallen.

Høje lyde og meget lidt plads.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det får bilisterne til at frygte mødet med vaskehallerne. Det viser en ny undersøgelse, som Yougov har lavet for det svenske “Bæredygtig Bilvask”, skriver Motor-magasinet.

I undersøgelsen svarer 33 procent af de adspurgte, at de forbinder det med frygt og angst at skulle køre bilen i en automatiseret vaskehal. De bilister, som har det strammest med vaskehallerne, er dem mellem 18 og 29 år.

Denne type bilvask er forbudt
I samme undersøgelse svarer 32 procent af de adspurgte ligeledes, at de helt undgår både den automatiserede vaskehal og gør-det-selv-vaskepladser. Alt sammen fordi de er bange for at lave skader på bilen og eller vaskehallen.

Reklameblok:LÆS OGSÅ: 8 SKØRE REGLER – Her må du ikke vaske bil om søndagen

Robert Dimmlich, initiativtager til det svenske Bæredygtig Bilvask, uddyber, at især de unges manglende erfaring med vaskehallerne kan skyldes det faktum, at de ikke har haft kørekort ret længe.

Sammen undersøgelse viser dog også, at især de mandlige bilister deres biler mindst to gange om måneden. For svenskerne har det længe været forbudt at vaske bilen derhjemme. Gør man det alligevel, kan det koste en bøde på helt op til 10.000 kr.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk