Ny undersøgelse: Diesel er lige så ren som el

Både benzin-og dieselbiler udleder næsten ingen skadelige stoffer, viser ny Euro NCAP-rapport

En ny Euro NCAP-test viser, at de nyeste dieselbiler på markedet er lige så grønne som elbiler, når det kommer til udledningen af de skadelige stoffer.

Euro Ncap Green-testen guider forbrugerne i retningen af de mest mest miljø- og klimavenlige biler. Overraskende viser den seneste udgave af testen, at en dieselbil kan opnå samme resultat som en elbil, når der testes for udledningen af skadelige stoffer.

Reklameblok:Elbilen Nissan Leaf og dieselbilen Mercedes-Benz C-klasse 220D 4Matic opnår samme resultat – nemlig maksimale 10 point.

Når det kommer til Co2-udslip begynder det dog, at se sortere ud for testens biler med forbrændingsmotorer. Her fører elbilen stadig.

Danske FDM har set på testen, og her har man følgende kommentarer

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

– Der er god grund til at være kritisk over for ældre dieselbilers miljøegenskaber, som i den grad hører fortiden til. Men som Green NCAPs test og andre uvildige test på det seneste har vist, har producenterne fået bugt med udledningen af skadelige stoffer, der nu er tæt på nul. Det er naturligvis positivt.

Organisationen ser dog ingen grund til at dømme dieselbiler – især de helt nye – ude endnu.

De fem testede biler:

Fem Green NCAP-stjerner

Reklameblok:

Nissan Leaf (elbil)

Fire Green NCAP-stjerner

Opel Corsa (benzin)

Tre Green NCAP-stjerner

Mercedes-Benz C220D (diesel)

Renault Scenic Blue DCI 150 (diesel)

Audi A4 g-tron (CNG gas)

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk