Reklame:

Ny Golf R er meget gul – men den har endnu flere hestekræfter

333 Limited Edition er tilnavnet den seneste Golf R i rækken har fået. Og det siger faktisk en hel del om bilen.

Golf R har aldrig været mere potent, end den 333 Limited Edition, tyskerne netop har præsenteret omverden for.

Bevares, det er ingen trøst for den Golf med 400 hestekræfter, som Volkswagen faktisk overvejede at gøre alvor af for bare et par år siden. Og hvis det er, er det en ringe én af slagsen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

For den seneste Golf R har ‘kun’ 333 hestekræfter. Sølle 13 hestekræfter mere end den almindelige Golf R. Omvendt er der faktisk ikke bygget en mere potent Golf R før. I hvert fald ikke fra fabrikken.

Og det tager Volkswagen sig godt betalt for. I Tyskland koster en Golf R, altså den almindelige, lige under 41.000 euro uden afgift. Det kan du ikke få en 333 Limited Edition for.

LÆS OGSÅ: Den store benzintest: V-Power eller OK 100?

Som i slet ikke. Med sin limegule lak, 19″ fælge og peppede benzinmotor løber bilen op i 76.000 euro. Altså 565.000 kr. Og ja – det er før danske afgifter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Til gengæld kommer kun ganske få af dem til verden. Som du nok allerede har gættet 333 styk. Alle får en indstilling i køre-programmet der ikke er til at misforstå. “Nurburgring” kalder VW det.

Det tager i øvrigt 4,6 sekunder at komme fra 0 til 100 km/t, mens speedometeret render ud ved 270 km/t. Formentlig på grund af en elektronisk begrænsning.

LÆS OGSÅ: VW-chef smider bombe: “Vi stopper produktionen af ikonisk model”

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?