Annonce:

Ny afgift er på vej til 694.000 bilejere i Danmark

Prisen på brændstof fik 1. januar i år et gevaldigt hak opad på grund af en 15 år gammel afgiftsaftale. Nu er der mere på vej.

En 15 år gammel aftale på Christiansborg gjorde det 1. januar 2024 markant dyrere at tanke benzin og diesel i Danmark.

Men for dieselbilisternes vedkommende er statskassen på vej endnu længere ned i lommen. De i alt 694.000 ejere af dieselbiler i Danmark skal nemlig betale endnu mere afgift fra 1. januar 2025.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Helt konkret stiger afgiften på diesel med 50 øre per liter fra den dato. Til gengæld slipper dieselbil-ejerne lidt billigere i den såkaldte udligningsafgift, som betales fordi diesel er mindre afgiftsbelagt end benzin.

Eller rettere sagt; var mindre afgiftsbelagt. Lempelsen af udligningsafgiften er dog kun midlertidig. Allerede efter 2 år med de nye afgifter – altså 1. januar 2027 – stiger udligningsafgiften nemlig igen.

LÆS OGSÅ: Nordjydes helt nye Fisker har tabt mindst 200.000 kr. i værdi

Ifølge klima- og energiminister Lars Aagaard (M) er det ‘grøn handling der virker’, når bilisterne på den måde skal straffes.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men udligningsafgiftens tilbagekomst er ikke det eneste, der vil plage dieselbilisternes økonomi i 2027. Her vil EU nemlig indføre et kvotesystem for brændstof. Og den nye regel har Danmark som medlemsland bare at rette ind efter.

Kvotesystemet ventes at gøre benzin 1,17 kroner dyrere oveni i den danske regerings egne afgifter, mens diesel i literpris vil stige med yderligere 1,09 kroner.

Regningen, som bilisterne skal betale fra 1. januar 2025, er vedtaget med et flertal af stemmer fra SVM-regeringen, SF, De Radikale, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler