Annonce:

Nordjydes helt nye Fisker har tabt mindst 200.000 kr. i værdi

En dansk mand betalte for et halvt år siden 600.000 kroner for en Fisker Ocean. I dag mener flere, at bilen er værdiløs, alligevel piber den selvstændige elektriker ikke over tabet.

En nordjysk mand er en af de 300 danskere, der kører rundt i en Fisker Ocean. Bilen betalte han 600.000 kroner for, og det for blot et halvt år siden.

Penge, som han i lighed med de øvrige danske Fisker-ejere skal regne med at have tabt, nu hvor Fisker Inc. ligner et bilmærke på randen af konkurs.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Alligevel er den selvstændige elektriker hverken den, der piber over tabet eller købet af bilen. Det fortæller han til Nordjyske.

Han forudbestilte endda et eksemplar af bilen. Det betød, at han aldrig havde prøvet bilen eller for den sags skyld set en Fisker Ocean i virkeligheden, før han kastede penge efter den.

LÆS OGSÅ: Ford betaler bilister for at købe bestemt bil

En ting har han og de øvrige Fisker Ocean-ejere dog til fælles med alle andre bilejere. De er teknisk set insolvente.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hvilket betyder, at bilerne i langt de fleste tilfælde aldrig er det værd, de er købt for. Noget der især gælder for danske bilister, der ofte betaler meget høje afgifter.

I hvert fald ikke når de tages i brug ude på vejene. Pengene er med andre ord tabt fra starten. Hvor mange penge, det drejer sig om, kommer an på, hvor attraktiv den enkelte bil er som brugt model.

Og i Fisker-ejernes tilfælde ser det sort ud. Det bugner nemlig så meget med nye biler hos Fisker, at mærket nu tilbyder astronomiske rabatter bare for at tømme ud i lagrene.

Kunderne bliver dog advaret om, at de ikke skal forvente nogen garanti på bilerne. Det advarer Fisker selv om på sin egen hjemmeside. Også på den danske del.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Hos FDM kunne man allerede i februar fortælle, hvordan et stigende antal bilister henvender sig, fordi de finder ud af, at deres biler er meget mindre værd, end det de har købt dem for.

Ifølge FDM er det især bilister, der har købt bil i slutningen af 2022, altså kort før priserne begyndte at falde voldsomt, der skal være opmærksomme på den tekniske insolvens.

Et eksempel på en mand, der er skuffet over et bilsalg, finder vi i Haderslev. Skuffelsen hænger dog ikke sammen med gæld. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler