Nu vil de bygge biler


Apple arbejder på at kunne sende sin første bil på gaden i 2024

Først var det computere, så var det iPod’en og i dag kender du dem nok mest for iPhone. Men i 2024 vil Apple også have et produkt holdende i din indkørsel.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet vil det ske i løbet af 2024 – altså om bare tre år. Sideløbende vil den amerikanske techgigant udvikle teknologi, der skal gøre deres bil selvkørende. På den måde vil man tage kampen om med blandt andre Tesla.Skal være billigt og holde længe
Apples planer om at sende en bil på gaden er faktisk ikke en nyhed. Sådan har det nemlig været siden 2014, hvor man satte gang i ‘projekt Titan’.

Projektets omdrejningspunkt er en elbil, der både skal have et batteri, der både er billigt at fremstille og som holder strøm længe.

Det kan lyde som utopi, men Apple mener altså, at det kan lade sig gøre om bare ret år. Ifølge en kilde, som Ekstra Bladet citerer, skal virksomhed producerer 100.000 biler årligt, før deres projekt kan lade sig gøre.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk