Nu falder benzinprisen – og den kan blive billigere endnu

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Inflationen har udhulet danskernes pengepung. Det betyder også, at der bliver kørt færre kilometer på vejene – og derfor falder brændstofpriserne nu.

Færre danskere køber benzin og diesel i øjeblikket. Der bliver simpelthen kørt færre kilometer, og det ses på benzin- og dieselpriserne som de seneste dage og uger er raslet ned.

Og der er ikke noget, der tyder på, at vi har set den billigste literpris endnu. I forhold til juni måned er benzinprisen faldet næsten 20 procent, mens diesel er blevet godt 16 procent billigere. Men den den egentlige årsag til faldet i brændstofprisen skal finde i prisen på råolie.

En liter benzin for 8,59 kr.
Den er nemlig faldet temmelig meget. Selvom råolien stadig er langt fra på niveau med prisen fra før, Rusland invaderede Ukraine. Det fortæller Søren Kristensen, som er cheføkonom i Sydbank, til TV2 Øst.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Og den største årsag til, at olieprisen falder, er opbremsningen i den globale økonomi. Den lavere efterspørgsel har sat sig i en lang række råstoffer, og olie er bestemt ingen undtagelse.

Cheføkonomen mener da også, at vi kun har set begyndelsen af den faldende efterspørgsel. Derfor kan priserne på både benzin og diesel også sagtens falde yderligere. Men vi skal tilbage til foråret 2020 for at finde billig benzin og diesel herhjemme. På grund af coronapandemien var der usædvanligt få biler på vejene.

Og det satte sine aftryk på brændstofprisen. Benzinen kostede 8,59 kr. literen. Mens diesel var helt nede i 7,39 kr. ved standerne rundt omkring.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk