Nissan: Vi skrotter ALDRIG Skyline


Nissan sigter efter en fremtiden uden sedan-modeller, Skyline-modellen er dog fredet, siger cheferne.

Fans af Skylines oprindelige skal dog ikke få håbet alt for højt op. For siden den sidste Skyline GT-R (R34’eren, red.) har en Skyline været en hel anden bil, end den som har kultstatus i bil-miljøer verden over.

Seneste udgave kom i 2013, og amerikanerne kender den som  Infiniti Q50. I 2019 forsøgte Nissan sig med et facelift af modellen. Faktisk for at få den til at minde om ‘mere’ om den nuværende GT-R. Men i sit hjemland hedder bilen altså forsat Skyline.


Og lige den model er Nissan altså ikke meget for at lægge i graven. I hvert fald ikke hvis man spørger vicepræsident Asako Hoshino.

I japanske medier har det ellers været fremme, at Nissan ville indstille alt udvikling af sine sedan-modeller. Men det manede Hoshino altså hurtigt i jorden som ren spekulation.

– Nissan giver aldrig op, når det kommer til Skyline-modellen, sagde Hoshino ifølge Car Watch Impress.

Vidste du i øvrigt, at den første Skyline-model ikke er en Nissan-opfindelse? Nej, faktisk dukkede navnet i første omgang op på en bil fra Prince Motor Company i 1957. Den hed Prince Skyline.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk