Motorstyrelsen: Nogle bilkøbere slipper for billigt i registreringsafgift

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Motorstyrelsen pristjek viser, at nogle bilimportører afgiftsvurderer brugte importbiler for lavt.

Det er ikke hver gang, at der bliver betalt den rigtige registreringsafgift på en brugt bil. Det viser et pristjek, som Motorstyrelsen har fortaget.

Ifølge styrelsen vurderer mange bilimportører nemlig deres brugte biler for lavt, i forhold til hvad bilerne egentlig er værd. Og derfor slipper bilerne med en lavere registreringsafgift.

Det skriver Motorstyrelsen i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Motorstyrelsens tal viser, at i alt 44 procent af de afgiftsvurderinger, man udtog til den såkaldte det risikobaserede pristjek, var for lavt prissat af bilimportørerne, som selv kan afgiftsvurdere i Skats systemer.

I de 44 procent af sagerne er der i perioden 2019 til september 2021 i snit betalt 21.400 kr. for lidt i registreringsafgift.

– Tallene viser meget tydeligt, at det er nødvendigt at føre kontrol med selvanmeldere. Importører af brugte biler skal betale den rigtige afgift – hverken mere eller mindre – og vi går målrettet efter de virksomheder, der har udfordringer med at værdifastsætte biler korrekt, siger underdirektør Claus Holm fra Motorstyrelsen.

Udover de risikobaserede pristjek trækker Motorstyrelsen også tilfældigt udvalgte brugte importbiler ud til kontrol. Og her viser tallene, at der blandt de kontrollerede køretøjer i snit er betalt 16.800 kr. for lidt i registreringsafgift.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
29 procent af de tilfældigt kontrollerede køretøjer er prissat for lavt.

I tilfælde af omfattende snyd kan Motorstyrelsen inddrage bilforhandlerens ret til at afgiftsvurdere. Særligt grelle forhold af snyd kan føre til strafferetssager mod den enkelte forhandler.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk