Miljøaktivister vil kvæle Jyllandsringen – nu svarer FDM igen

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Mere end hundrede gange har Miljøforeningen Jyllandsringens Naboer klaget over støjen fra FDM Jyllandsringen, som foreningen mener er ‘sundhedsskadelig’. Antallet af klager er rigtigt nok, men her hopper kæden også af.

I hvert fald hvis man læser det debat-indlæg i Midtjyllands Avis, som divisionschef i FDM køreteknik Henning Pedersen har brugt på at gendrive miljøforeningens påstande.  For det passer nemlig ikke, når Miljøforeningen påstår, at Silkeborg Kommune ikke har villet lytte til foreningens klager over Jyllandsringen.

Langt størstedelen af klagerne er blot blevet afvist af kommunen. I 5 ud af 100 tilfælde har det dog ført til indskærpende påbud overfor Jyllandsringen. Noget som banen selvfølgelig efterlever, skriver Henning Pedersen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Flyvemaskiner og vind er Jyllandsringens skyld…åbenbart
Men Jyllandsringen er i alle tilfælde af Silkeborg kommune blevet bedt om at forholde sig til og svare på klagerne.

Sådan bruger divisionschefen i alt fem punkter på at tilbagevise klagepunkter fra miljøaktivisterne. I punkt ét lyder det eksempelvis, at den nærmeste nabo til banen bor 400 meter væk fra anlægget. Men også støjklagerne bruger Henning Pedersen tid på at mane i jorden.

I sit indlæg glemmer miljøaktivisternes talsperson nemlig at fortælle, at aktivisterne også ser ‘støj’ fra F16-flyvere’ og vind som støj fra Jyllandsringen.

Den lader vi lige stå et øjeblik. Noget andet er, at aktivisterne klager over, at de ‘aldrig kan være sikre på, hvornår der køres på Jyllandsringen. Det passer ikke.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Støjen fra FDM Jyllandsringen er ikke konstant, men nøje reguleret, skriver Henning Pedersen.

Desuden udarbejdes der hver dag en støjrapport, ligesom alt aktivitet på Jyllandsringen står opført i en kalender. En kalender som er offentligt tilgængelig på banens hjemmeside.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk