Milepæl: Mere end 6.000 Tesla Superchargers på over 600 lokationer

Mere end 6.000 Tesla Superchargers på over 600 lokationer

Tesla har nået endnu en milepæl i den igangværende udrulning af Superchargers på tværs af Europa med 6.039 Superchargers på 601 lokationer.

Den første Supercharger blev installeret i Norge i 2013, da den første Model S ankom til Europa. Da Model X kom på markedet i 2016, var antallet vokset til 1.267. Model 3 leveringer påbegyndtes i 2019 med et samlet antal på 3.711 Superchargers på tværs af Europa. I de seneste to år har netværket vokset sig til i dag at have muliggjort 2,4 milliarder tilbagelagte Supercharger kilometer.


Siden Model 3 kom på markedet, har Tesla-ejere kørt hvad der tilsvarer mere end 3.000 retur-rejser til månen, eller ca. 22 retur-rejser til Mars ved hjælp af Teslas Supercharger netværk. I dag kan man finde Superchargers på tværs af 27 lande i Europa, herunder vores nyeste udvidelse i Athen i Grækenland. I Danmark er der på nuværende tidspunkt 148 Superchargers fordelt på 11 lokationer på tværs af landet.

Mere end 6.000 Tesla Superchargers på over 600 lokationer


Da Tesla åbnede Supercharger netværket i 2013, bestod den gennemsnitlige lokation af 7 Superchargers. De seneste år er dette tal vokset for at understøtte den voksende kundebase. De største lokationer i Europa er i dag i Nebbenes, Norge med 44 Superchargers, efterfulgt af Rykke, NO (42), Liertoppen, NO (40) og Oberhonnefeld, DE (40).

Superchargers er gennem tiden blevet hurtigere og mere effektive, helt ligesom Teslas biler. Maksimal effekt på V2 Superchargers blev opgraderet til 150 kW, og introduktionen af automatisk batteriopvarmning har reduceret ladetider med op til 25%, grundet optimal batteritemperatur ved ankomst til en Supercharger. V3 Supercharging muliggør i dag opladning med op til 1.600 kilometer i timen.

Superchargers anderkendes ofte for at være pålidelige og nemme at bruge. Ejere kan se tilgængelige Superchargers via navigationssystemet i bilerne, som vil vælge den optimale rute med henblik på at minimere rejsetiden mest muligt. Ejerne kan rejse fra Nordjylland til det sydlige Spanien og fra Irland til Bulgarien helt uden emissioner eller bekymringer, takket være Supercharger-netværket som muliggør problemfri elektrisk rejse.

Besøg www.tesla.com/supercharger for at lære mere om netværket og få overblikket over nuværende og planlagte Superchargers på Find UsKasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk