Reklame:

Medie: Resterne af “Saab” genopstår – vanvittig bil skal bygges!

Amerikanerne kunne ikke. Hollænderne heller ikke. Og for kineserne det også galt. Nu har en anonym investor købt resterne af Saab, der til sidst hed NEVS, skriver svensk medie.

De nåede at udvikle én bilmodel. Og det på bare 10 måneder før de konkurs. Men nu skriver svenske , at en indtil videre anonym investor har smidt penge efter rettighederne til National Electric Vehicle Sweden, NEVS.

Tilbage i februar kunne NEVS helt nye administrerende direktør Nina Selander ellers meddele omverden, at mærket var i så stor krise, at man lukkede forretningen ned.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

For at undgå konkurs fyrede mærket 320 ud af 340 tilbageværende ansatte. Men nu skriver svenske Auto, Motor og Sport i en leder, at flere har været interesseret i projektet. Og at en køber har meldt sig.

Køberen, der fortsat er anonym, har underskrevet en hensigtserklæring om ikke bare at købe NEVS men også Saabs tidligere fabrik i Trollhättan.

LÆS OGSÅ: Gammel EU-beslutning favoriserer disse biler – bliver kaldt perverst

Det betyder, at et andet kineser-mærke skal rykke ud af lokalerne. Polestar lejer sig nemlig ind i de gamle Saab-bygninger, som bystyret i Trollhättan lige nu ejer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Det er dog ikke langt fra sikkert, at selve navnet Saab genopstår. Tilbage i 2014 tog Saab Group, der stadig eksisterer, den mulighed fra kinesiske Evergrande som formelt står bag NEVS.

Men bilen, der blev udviklet på 10 måneder, minder alligevel meget om en Saab. Det skyldes, at man fik Saabs tidligere chefdesigner til at tegne bilen. Den har i øvrigt 480 hestekræfter og var meget længe en dyb hemmelighed. Læs mere her.

Emily GT blev udviklet på bare ti måneder. Nu bliver den til virkelighed, skriver svensk medie

Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?